Beschrijving
Bij het bereiden of serveren van maaltijden aan bewoners, cliënten of patiënten krijg je te maken met voedingsvoorschriften zoals diëten en de consistentie van het eten en drinken. Welke verschillende diëten en consistenties zijn er? Leer het in deze dieetleer cursus.
Je leert snel en interactief hoe je zorgvragers kunt ondersteunen bij het volgen van hun dieet, namelijk wat zij wel, niet of beperkt mogen eten. In de dieetleer zijn namelijk vier verschillende categorieën diëten: voedingsstofbeperkte diëten, voedingsstofverrijkte diëten, voedingsstof- en voedingsmiddelvrije diëten en eetgewoontes.
Daarnaast leer je ondervoeding herkennen en alles over de consistenties van voeding. Consistenties vertellen iets over de structuur van het eten. Sommige mensen kunnen niet goed kauwen en hebben daardoor aangepast voedsel nodig. Welke verschillende consistenties zijn er en welke voorschriften zitten zijn daarvoor?
Je krijgt eerst een korte uitleg over de e-learning, en daarna doorloop je de volgende modules:
- Ondervoeding
- Consistenties
- Diëten
Je leert het allemaal in deze dieetleer cursus, succes!